1 salt
och vitpeppar eller svartpepparSå här gör du 30 minuter Stek löken genomskinlig och mjuk. Blanda matlagningsgrädden, senap och ströbrödet i en bunke. Låt svälla i 5-10 minuter. Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med gräddblandningen. Låt färsen stå och sätta sig ca 10 min. Rulla och stek i en panna med smör. Spara recept 9 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 4826
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Här kommer ett tips till fredagens fredagsmys (då typ alla svenskar äter någon form av tacos). Ni kanske ska ha gäster över och då är det perfekt att bjuda på denna supersmarriga tacopaj
Forma små runda köttbullar med oljade händer och lägg dem på ett smörpapper. Servera köttbullarna med gräddsås, kokt potatis, inlagd gurka och ev lingonsylt
Gör några provköttbullar och stek för att kolla att de blir lagom fasta. När färs-smeten är bra, rulla jämna små köttbullar med blöta händer så det inte klibbar och lägg dem på en blöt skärbräda eller stort fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.