2 burkar
hela skalade tomater eller krossade tomater
11 gul
lök
12 klyftor
vitlök
10,5 dl
olivolja
13 msk
tomatpuré
11 tsk
socker
12 msk
rödvinsvinäger
10,5 tsk
torkad rosmarin eller en nypa färsk
10,5 tsk
salt
12 krm
svartpeppar
11 tsk
torkad basilika
11 tsk
torkad oregano
1 KÖTTBULLAR:
400 gram nötfärs eller valfri köttfärs eller formbar sojafärs
10,5 gul
lök
11 klyfta
vitlök (valfritt)
14 msk
ströbröd
11 krm
vitpeppar
11,5 dl
grädde
11 tsk
salt
11 ägg
(valfritt)Skala och hacka lök samt vitlök. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull i cirka tre minuter. Rör om. Tillsätt tomater, tomatpuré, socker, rosmarin, salt, svartpeppar, basilika och oregano. Rör om och koka tomatsåsen i 10-20 minuter på låg värme, gärna längre. Täck med lock så stänker det inte ut så mycket. När tomatsåsen har kokat ihop så kan du smaka av den med salt, peppar, socker och vinäger (salt, sött och surt) innan servering. Köttbullar: blanda ströbröd med vätskan i en stor bunke. Låt svälla några minuter. Skala och riv eller finhacka löken. Hackar du löken kan du steka den mjuk i lite smör i en panna. Blanda hastigt ihop ingredienserna till köttbullarna i bunken: Tillsätt köttfärs, vitpeppar, pressad vitlök, socker, salt och ägg. Rör hastigt ihop köttbullesmeten. Överarbeta inte köttbullesmeten då blir den trådig. Provstek en liten klick köttbullesmet och smaka av med mer socker, salt eller peppar. Forma små köttbullar med händerna. Ta lite olja eller vatten på händerna om det blir kletigt. Stek och bryn köttbullarna i smör eller olivolja runt om i en panna. Lägg över köttbullarna i tomatsåsen. Koka färdigt köttbullarna i 5-10 minuter på låg värme. Akta så du inte rör sönder köttbullarna. Nu kan du servera köttbullarna i tomatsås.
När köttbullarna är klara i ugnen, ta ut och lägg ner dem itomatsåsen. Forma lite större köttbullar med hjälp av lite vatten i handflatorna, då klibbar det mindre
Jo, för de är köttbullari den, och vem älskar inteköttbullar. Köttbullar. Godkväll mina vänner. Här är köttbullarna nedbäddade i en ugnsform tillsammans med en krämig tomsås som toppas med massor av förförande god mozzarella
En maträtt med en smakriktomatsås, saftiga stora köttbullar och härligt smält buffelmozarella. Blanda alla ingredienser och rulla till stora köttbullar, stek i en stekpanna med olivolja och smör
Forma smeten tillköttbullar och lägg dem itomatsåsen. Låt såsen puttra medan du gör köttbullarna. Koka upp tomater, vatten, paprikaibitar, sköljd och skivad purjolök, salt, peppar och basilikai en gryta
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatiskfläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, nihittar den här) och inte alls de italienskaköttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.