Köttbullar i gul currysås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Thaiköttbullar i gul currysås 4 port + matlåda
  • 500 g färs
  • ½ lime, rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • sambal oelek efter tycke och smak
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk torkad malen koriander
  • 1 ägg 5 msk skorpmjöl
  • 1 msk gul thaicurrypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 150 g haricots verts
  • 1 lime, pressad saft
  • Blanda samman färsen med limeskal, vitlök, sambal oelek, ingefära, koriander, ägg och skorpmjöl.
  • Rulla bullar av färsen, stek dom i smör ca 5 min och lägg över på ett fat.
  • Fräs currypastan i smör i 1 min, tillsätt kokosmjölken och 2 dl vatten (skölj ur kokosmjölksburken med vatten) och blanda samman.
  • Låt såsen koka upp under omrörning, lägg i köttbullarna tillsammans med haricots verts och låt allt småkoka i 5 min Salta, peppra och smaka av såsen med limejuice och eventuellt mer sambal oelek.
  • Tycker du att såsen är för tunn så går det bra att reda av den med maizena.
  • Servera köttbullarna med valfritt tillbehör, rostade kokosflingor/skivor, salta jordnötter, grönsaksris, lime, och sambal för de som vill ha mer hetta, är våra förslag.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.