Skala och skivapotatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Strö över persiljavidserveringen. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
Servera med gräddsås, kokt potatis och pressgurka. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragitigångnämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
Vänd på köttbullarna efter halva tiden. Forma köttbullar av färsen med vattensköljda händer. Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, citronskal, basilika, salt och peppar och arbeta till en jämn färs
När du känner dig nöjd rullar du köttbullar av allt. Sist blandar du i äggen. Samtidigt börjar du steka köttbullarnai omgångar i smör så de får fin färg runtom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.