Det absolut mest tidskrävande medkörsbärssyltkokning är att pilla ur alla kärnor, men med gott team-work, både vid plockning och urkärning gick det ändå ganska galant
Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Plocka upp vaniljstängerna. 1 dl vatten2 liter krusbär2 st vaniljstänger1 kanelstång3 msk rom8 dl syltsocker1. Tillsätt vanilj och socker, koka upp och koka ytterligare 10-15 minuter utan lock. 2 st vaniljstänger. 3 msk rom
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet medvanilj och mörk rom. Nu kan jag även konstatera att det är jättegott medrom i marmelad
Varm Vit Choklad medVanilj, Karamellsås och Rom. Värm mjölken tillsammans med kanel och vanilj. Själv ligger jag för nedräkning med den där envisa influensan som verkligen aldrig ger sig av från vårt hus
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljus variant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.