Kålsoppa med frikadeller
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 l grönsaksbuljong (eller köttbuljong)
  • 1750 g vitkål, hackad
  • 10,5 gul lök, hackad
  • 12 msk soja
  • 11,5 msk mörk sirap
  • 11 tsk ättika
  • 12 msk smör
  • 1200 g kalvfärs (eller fläskfärs)
  • 1 Vit och svartpeppar, några bra varv med kvarnen
  • 10,5 tsk salt
  • 11 socker, gnutta
  • 1 Kålsoppa1,5 l grönsaksbuljong (eller köttbuljong) 750 g vitkål, hackad 0,5 gul lök, hackad 2 msk soja 1,5 msk mörk sirap 1 tsk ättika 2 msk smör
  • 1 Frikadeller200 g kalvfärs (eller fläskfärs) Vit och svartpeppar, några bra varv med kvarnen 0,5 tsk salt 1 socker, gnuttaFräs kålen och löken i smöret tills det nästan får lite färg. På med sirap och soja, rör lite till, sedan stjälper du i all buljong. Låt puttra i 10 minuter ungefär. Medans soppan kokar rullar du små, små frikadeller. Och när de är färdigrullade får de hoppa ner i soppan. Så fort de flyter är de klara. Nu ska du smaka av! Kanske mer syra, sötma eller sälta? Det är bara att köra med soja, sirap och ättika. Har du lite persilja till övers kan du ju alltid snobba till dig och klippa över det. Ät och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.