4 4 potatisar 1 paprika 1 gul lök 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Till servering gräddfil ev varmt vitlöksbröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalademorötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré. 11-2 st (ca 200 g) gula lökar. 1ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalademorötter 2 klyftor vitlök
4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållandebland annat färsk vitkål och färskpotatis
4 1 gul lök 1 röd paprika 1 stor morot 4 potatisar 2 1/2 dl crème fraiche 3 buljongtärningar 500 g nötfärs 4 msk tomatpuré salt och svartpeppar 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Ingredienser ½ strimlad purjolök, 100 g. 1 liten skivad morot, 70 g. 1 dl matlagningsgrädde, 12 %. 200 g torsk- och laxtärningar (finns frysta i påse). 1 dl skalade räkor, 60 g
Häll smeten i en smord och bröad långpanna och fördela rabarberna däröver. Blanda i mjölet. Ta ut smöret från frysen och hyvla det som ostbitar och lägg ut bitarna så de täcker rabarberna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.