Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Kålpudding. Kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
I stora drag gör man en köttbullesmet, men istället för att forma den till bollar gör man avlånga järpar, som man sedan klär in i två skivor rökt skinka, sådan skinka som man har på smörgåsen
Gör en valfri pajdeg. Lägg degen i en långpanna som är 30x40 cm med bakplåtspapper i botten. Fyllning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med smör
Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar. Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
J gjorde en liknade gratäng på lite olika rester när vi var i Danmark och det blev riktigt gott. Skiva potatisen och lägg ett lager på botten av formen
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Rullandet tar visserligen lite tid men det är stekandet jag tycker är så trååååkigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.