4-6 Rårördalingon 125 g frysta lingon 2 msk strösocker Kålpudding 1 kg vitkål smör och olja (till stekning) 2 msk ljus sirap 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 1 gul lök 600 g nötfärs 1 ägg 2 msk kalvfond 1 1/2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk japansk soja Potatis 1 kg potatis Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
En stor låda medlingon åkte fram och jag gjorde rårördalingon av dem. Så gott och killarna åt med god aptit av dem och det hemlagade potatismosetmed jordärtskocka i
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisenoch koka tills den är mjuk (ca 30 min). 12 st potatisar
Servera medkoktpotatisochlingonsylt. Jag kan tipsa om att kantarell-champinjonsoppan är kanon att använda när man gör potatisgratäng, och massor med olika förska örter, jag brukar ta ganska mycket grädde och lite mjölk, kan inte säga hur mycket det ger sig
inte, alltid roligt att leka med maten en aning utan att ändra på energivärdet. dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan koktochokokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.