6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Smält smöret i en kastrull. Tillsammans bakade vi och pajen smakade sedan knäckigt, segt och vansinnigt gott i både hans och min mun
Det var vikingarna som lärde fransmännen att göra smör. De fick tydligen Normandie för att inte invadera och störa i Paris och de tog kunskapen om smörtillverkning med sig
Brynt smör – Smält smör på hög värme och vispa under tiden tills det börjar bli gyllenbrunt, ta av direkt från plattan och häll upp i en annan skål för att svalna
Under tiden fixa du skirat smör. Skirat smör. Smält smöret i kastrull utan att bränna. Häll över smöret i en kanna och låt vila en liten stund, så att "slaggämnena" lägger sig på botten
Rör ihop smör och farinsocker tills det är ljust och fluffigt. Baka tills kakorna stelnat och är lätt gyllenbruna, ca 7-9 minuter. 450 g smör rumtempererat mjukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.