Om du som jag gillar choklad med hasselnötter så är detta verkligen en kladdkaka för dig. Hacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull
Vispa äggulorna med sockret så det blir lite vitt o pösigt. 200 g phiadelphia3 ägg3 dl grädde1 dl socker3 tsk vaniljsocker1 citron2 dl hemmagjord jorggubbssylt( eller 1 liter mosade jordgubbar)ca 15 degistive 50 g smörSmula sönder degistivekexen o blanda med smöret som du smält
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. 1Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet
Börja med chokladbollssmeten. Häll smeten i formen och var noga med att platta ut smeten mot kanterna hela tiden så att det inte bildas några luftfickor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.