Vispa ägg, sirap och socker till ett fluffigt skum. En svensk juledelikatesse er ”mjukpepparkaka”. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
En riktigt god och saftig mjukpepparkaka fick stå för fgikat i butiken i dag. Hoppas att det är många av er som just i denna stund sitter i soffan med en kopp glögg och njuter av lugnet
Den fick en knaprigt yta och blev mjukoch saftig med härlig smak av pepparkaka. Blanda ner det smälta margarinet, havredrycken, iMaten och havredrycken i de torra ingredienserna
Saftig, kryddig och mycket julmyzig kaka. Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg med strösocker, farinsocker och muscovadosocker. Det blir inte lika pösigt som när man bara har strösocker men det är viktigt att ägg och sockerblandningen ändå är helt slät
Saftig och luftig mjukpepparkaka med smak av choklad. Är det något jag aldrig kan göra mig av med så är det just tidningar, när man bläddrar i gamla tidningar tittar man med helt andra ögon och hittar oftast något som man bara bläddrade förbi förra gången, smaken ändras och det är så fascinerande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.