Koka julskinkan själv eller köpa färdigkokt. Återkommer med resultat om några dagar. Pga att den var helt borta var det svårt att få griljeringen att stanna kvar när man skar upp skinkan och jag som älskar just denna fettrand saknade den på smörgåsen under senapen
Julaftons morgon är för mig förknippat med smaken av julskinka. Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Min mamma gör alltid detta på lilljulafton sen får man smaka en ljummen skiva julskinkamed ett glas öl och en liten en av pappas hemkryddade besk (besken återkommer sen på julafton då det är den perfekta grötsupen säger far)
Per Morbergs julskinka3 kg julskinka (rimmad) 8 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad. 1Grilljering till julskinka1 dl svensk senap (blandad med skånsk eller Colman'
Håkan var väl inte helt med på idén, i hans öron lät det som att griljeringen var lite väl nytänkande, men han vet ju samtidigt att det är svårt att stoppa sin fru när hon väl bestämt sej
Det här blev mitt resultat, det blev till och med en vegansk julskinka faktiskt. Jag blev supernöjd med resultatet och den får så himla fin gul färg också tycker jag
Toppa med lite extra ströbröd. Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkokta julskinkan. Blanda 1 äggula med 3 msk valfri senap (jag blandade helgrov och Edvins). 1 äggula med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.