Igår lagade jag julskinka och den blev riktigt god. Skinkan klädde jag med aluminiumfolie (man kan även använda en stekpåse) och stack in en stektermometer (vår ugn har en inbyggdvilket är väldigtpraktiskt
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Lägg den i en ugnsfast form. Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkoktajulskinkan. Om man griljerar en skinkai oktober så heter det "helgskinka"
färdigkoktskinka. Bred blandningen på ovansidan av skinkan. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg den på plåt med bakplåtspapper och griljera 10–15 minutertills den fått fin färg
När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltidiugnen. Så klart hade vijulskinka. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
Ta upp skinkan ur förpackningen. Skär ev bort lite fett och torka skinkan torr. Griljering. Rör samman äggula, honung och senap, och pensla skinkan runt om med blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.