Det är gott med kokta grönsaker till. Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin
Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Häll i portvinet och koka ett par minuter. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Tillsätt mer portvin om det behövs, salta och peppra och färga med colorit. Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
Stek den hastigt i rikligt med smör, krydda efter behag. Oxfilé Potatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsa oxfilén från ev
Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och kanske lite mer portvin. Häll i portvin och rör om. 10,5-1 dl portvin. 18-10 dl kantareller 2-3 schalottenlökar 20 g smör, till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 2 tsk salt 1 krm peppar 3 msk persilja, hackadSkala och hacka löken fint
Igår åt vi paj och tidigare i veckan så gjorde jag den kantarellsoppa medportvin jag alltid gör. De första jag plockar hamnar på varma mackor, den andra omgången i en svampsoppa och sedan på pizza eller paj tillsammans med getost
10 125 g schalottenlök 1 vitlöksklyfta 125 g kycklinglever 2 msk smör 200 g benfri fläskkarré 700 g fläskfärs 1/2 dl portvin 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde 1 dl skalade pistagenötter 1 msk färsk finhackad mejram 1 msk färsk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Värm upp vattnet, grädden och portvinetmed buljongtärningarna och krydda och smaka av. Börja med att bryna kycklingen så den får fin stekyta och lägg sedan över dem i en gryta
Söt, knäckig smak med inslag av fat, torkade aprikoser, apelsinskal, nötter och kryddor. Till dessert serverade Kajsa goda ostar, kex och ett supernajs vitt portvin
Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin. Häll på vitt portvin, kycklingfond och grädde, koka ihop såsen på medelhögvärme i 5 min. 3 msk Vitt portvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.