Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Första arbetsdagen på det nya året är avklarad och det gick ju riktigt bra. Vi tog oss upp i tid t. o. m. Få se hur det går imorgon när även de stora barnens jullov är slut
Ikväll så har jag bakat lite goda julmuffins. Tjoho. Först gjorde jag saffransmuffins med kanelfyllning(samma recept som saffranskakan i förra inlägget, fast i muffinsformar
Värm ugnen till 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver och tillsätt Milda Culinesse flytande margarin, lingonsylt och mjölk
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör försiktigt ner gräddfil, margarin och lingonsylt i smeten. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en annan skål
Nigellas goda julmuffins har jag redan gjort två gånger och nu står hennes Banana Bread i ugnen. När mamma varit pensionär något år eller två brukade hon säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.