Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Jag var ju helt enkelt tvungen att testa med en jullimpa. Jag tog grundreceptet till syrrans bröd, dubblade satsen, kryddade med anis, fänkål och pomerans och gräddade i brödform
Ett tips till er som inte vill kladda med sirap är att ta ett dl mått och tryck sen ner det i mjölblandningen för att skapa en grop som ni sen häller ner sirapen i
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Ja och kika runt efter ett riktigt bra recept på vörtbröd, vore kul att testa ett med surdeg. Den blir väldigt kladdig så jag rörde runt med en träslev
Nagga limporna och fukta dem med sirapsvattnet. Idag har jag bl. a. bakat en riktigt god limpa. Jag hittade ett recept som verkade intressant och måste naturligtvis genast testa det
Jag känner att det tävlar med det andra julbrödet, men Matt håller inte med. Receptet är taget från Skulle dock ha velat ha brödet något sötare, det får jag exprimentera med nästa gång
Som med den här limpan som jag bakade igår. Efter att ha testat tre recept ur boken och alla med ett gott resultat, så blir det till att klicka hem ett eget exemplar
Värm mjölken fingervarm och rör ut med jästen. Pensla med sirapsvatten innan och efter gräddningen. Blanda separat farinsocker, råsocker, sirap, ägg och kryddor
Jag har dock inte varit så förtjust i den mörka chokladen, så idag bestämde jag mig för att göra mina egna med mandelmassa från Odense, Rom-Russinfyllningmed en hint av vanilj och badade i halvljus/mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.