Sätt ugnen på 225°C. Stöt eller mortla saffranet med lite av sockret. Rör matfett med saffran och socker poröst. Lös hjortronssaltet i vattnet, blanda med vätskan och rör ner i matfettsblandningen.
Tillsätt nästan allt vetemjöl och blanda snabbt in till en smidig deg. Stjälp upp degen på mjölad bakbänk och dela degen i bitar. Rulla smala, knappt lillfingertjocka, längder, ca 20 cm långa och forma till luftiga kringlor. Vänd och tryck till i sockret och lägg försiktgt på bakpapperklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de börjar få lite färg.
Kringlorna är goda att äta nygräddade och mjuka men också goda att torka spröda i ugnen vid 100°C 1-2 timmar.
Det blev mjuk pepparkaka, saffransbullar och julkringlor. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker (fast jag vispade upp ett ägg och strödde på pärlsocker istället)Julkringlor
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och saffran mjukt. Tillsätt mjölet och till sist grädden. Svep in degen i plastfolie och ställ in i kylen ca 30 minuter
Ugnsvärme 175 - 200 °. Rör smör och socker mjukt och poröst. Rör i ägget, därefter gräddfilen och till sist en blandning av bakpulver, vaniljsocker och mjöl
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och saffran mjukt. Tillsätt mjölet och till sist grädden. Svep in degen i plastfolie och ställ in i kylen ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.