Julkringlor
Milda.se
Milda.se

Julkringlor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Milda mat- och bakmargarin
  • 1 dl strösocker
  • 1-2 kuvert saffran (½-1 g)
  • ½ tsk hjorthornssalt (utrört i ½ tsk vatten)
  • 1 dl Milda Fraiche eller gräddfil
  • 190-200 g vetemjöl
  • strösocker eller pärlsocker + hackad mandel

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C. Stöt eller mortla saffranet med lite av sockret. Rör matfett med saffran och socker poröst. Lös hjortronssaltet i vattnet, blanda med vätskan och rör ner i matfettsblandningen.

    Tillsätt nästan allt vetemjöl och blanda snabbt in till en smidig deg. Stjälp upp degen på mjölad bakbänk och dela degen i bitar. Rulla smala, knappt lillfingertjocka, längder, ca 20 cm långa och forma till luftiga kringlor. Vänd och tryck till i sockret och lägg försiktgt på bakpapperklädd plåt.

    Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de börjar få lite färg.

    Kringlorna är goda att äta nygräddade och mjuka men också goda att torka spröda i ugnen vid 100°C 1-2 timmar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.