Jag picklar rödkålenmed lite rödlök och äpple. Koka upp lagen och häll den över rödkålen. I stället för att servera kokt rödkål väljer jag i år en fräschare variant
Picklade grönsaker utgör därutöver ett perfekt tillbehör till vardagsmaten, det kan med andra ord finnas grönsaker på bordet med en minimal ansträngning
Skär upp korven i bitar och servera med senap ochrödkål. Skölj ur dem med kallt vatten. rödkål. Skär grisbog och sidfläsk i strimlor, och mal det i köttkvarnen genom den fina hålskivan
Servera senapsgrädde ochjulkorv till. Mosa potatisen mer elvisp och späd med mjölk och grädde. Potatismoset kan lagas i god tid gärna dagen innan och förvaras i kyslkåp
Servera senapsgrädde ochjulkorv till. Mosa potatisen mer elvisp och späd med mjölk och grädde. Potatismoset kan lagas i god tid gärna dagen innan och förvaras i kyslkåp
Jag serverar det i brioche bröd ochmed lite sallad ochpickladrödkål. Dra isär köttet med ett par gafflar, det ska vara mört och mer eller mindre falla isär av sig själv
Lägg ett tortillabröd på en tallrik, lägg på ris, paprika och lök och toppa sedan med svarta bönor, guacamole, riven ost, tabasco och den pickladerödkålen
Hyvla rödkålenmed en osthyvel för att få fina, långa, ganska tunna strimlor. Blanda vinägretten (olja, vinäger, salt och peppar) i en skål och vänd därefter ner den strimlade rödkålen
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Som om inte det är tillräckligt med lyx så toppas moset med vispad grädde innan det ställs i ugnen och gratineras till superfin färg
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Supergott med kraftig smak och god textur. Se till att använda en ren buk och du försluter den väl. Den här picklade rödlöken med chili piggar upp en sallad eller vilken annan rätt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.