Hetta upp en stor gryta eller kastrull med oljan och bryn kycklingen. LisaLemke. Häll i risoni, körsbärstomater, öl samt lite av buljongen och koka upp på medelvärme
Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen. Rullen skäres halvfrusen/frusen och stekes, läggs sedan i botten på en form
Fyll en större kastrull till hälften med vatten och placera en mindre kastrull inuti den större. Smaksätt den krämiga såsen med citronsaft samt salt
Pressa den i en potatispress och smaka upp med äggulor, smör, olja och kryddorna. Sätt på en stekpanna på medelvärme, ha i smör och stek lök, champinjoner, räkskal och persiljekvistar tills löken är genomskinlig
Täck en liten panna, gärna gjutjärn, med rikligt med olja. Servera genast med lingonsylt. TipsDet är jättegott att svänga runt lingonen med strimlad, färsk grönkål
Krydda med salt och peppar. Blev bjuden på denna goda kycklingrätt på en vardagsmiddag hemma hos Lisa m familj en gång, och efter det har vi lagat den flera gånger
Blanda marsipan och karamellfärg tills du är nöjd med färgen. Sätt in marsipanen i kylskåpet medan du blandar resten av smeten så blir den inte lika kladdig
Till huvudrätt blev det Lisas sambos önskemål – Älgentrecote med Hasselbackspotatis och bea”. Jag försökt hänga med i att hålla kolla på hur hon lagade och samtidigt delta i diskussionerna kring matbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.