Läste ett tips i nån tidning om i vilka steg man tillsätter ingredienserna och kanske var det de som gjorde det eller så var det en blandning av alltihop med kryddorna jag använde också
Forma små köttbullar med händerna. Jag älskar doften som sprids i köket när man steker julköttbullar. Vanligtvis så brukar jag ha blandfärs till mina julköttbullar, men denna gången hade jag nötfärs
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Christoffer passade pannan medan jag fotade. Blanda färsen med salt, senap, svartpeppar och socker. Gör gärna en smakköttbulle och smaka av så att du är nöjd med smaken
Servera gärna dina julköttbullar som en del av julbordet, eller med ett gott potatismos, brunsås och lite lingonsylt eller äppelmos och ett glas av Patchworks IGP Marche, ett fantastiskt bra rödvin till lite mustigare mat
Blanda färsen med salt. Krydda med kryddpeppar och socker. Mixa löken med ströbrödblandningen. Värm färska eller djupfrysta köttbullar i lite matfett kryddat med malda nejlikor så får köttbullarna julsmak
Lägg ströbrödet i en bunke och blanda med mjölken. JulköttbullarPortioner. fräs det mjukt tillsammans med en liten klick smör i en kastrull på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.