Julköttbullar
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs eller blandfärs
  • 12 dl grädde
  • 11 dl ströbröd
  • 11 gul lök
  • 11 tsk vitpeppar
  • 14 krm mald kryddpeppar (valfritt)
  • 12 msk socker
  • 12 tsk salt
  • 12 msk stark senap som fransk dijonsenap
  • 12 äggBlanda grädde och ströbröd i en bunke. Skala och riv eller finhacka löken. Lägg i bunken. Tillsätt färsen, vitpeppar, kryddpeppar, socker, salt och senap. Blanda hastigt ihop till en smet. Överarbeta inte köttbullesmeten då blir den trådig. Provstek en bit färs och smaka av med mer ev. mer salt och peppar. Förbered en bricka eller bläck med lite olja i botten. Forma små köttbullar ca storlek som valnötter eller något mindre med händerna och lägg ut på brickan eller bläcket. Ta lite olja eller vatten på händerna så går det lättare att rulla köttbullarna. Du kan också lägga smeten i en spritspåse, klämma ut och peta av duttar med en gaffel eller sked. Sätt ugnen på 175 grader. Stek köttbullarna i smör runt om i en panna några i taget. Lägg över köttbullarna på en långpanna efterhand som du steker. Stek färdigt köttbullarna ca 20 minuter i ugnen så att de blir genomstekta. Lägg upp julköttbullarna på fat och servera. De kan också svalna och kylas och förvaras i kylen eller frysen och sedan värmas till servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.