Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Surdegen gör att brödet får syra och en bra struktur samt hållbarhet
Jag har bakat en hel del under juli och det resulterar i mitt längsta inlägg hittills. Hallonsorbet, jordgubbssallad och flädersabayonneI början av månaden gjorde jag en väldigt sommrig dessert på några av de sista jordgubbarna, hallon och årets flädersaft
Blanda ner yoghurten, rivna äpplet och honungen. Fördela smeten i de båda formarna och jämna till. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 1 timme och 20 min. 1 timme och
Och det vill man ganska ofta. Kakor är förstås kakor - hur man än vrider och vänder på det - men jag tycker ändå att de här faller under kategorin oskyldigheter
Känns lite ovant att rota fram byxor och jackor men det har helt klart blitt rått ute. Finns det något bättre än en skiva nybakt bröd med ost och smör och en varm kopp te, när regnet öser ner utanför
Självklart de klassiska som julskinkan, köttbullar och andra saker till julbordet. Ett exempel på detta är den här grytan med fläskfilé, purjolök och russin
Med en stor och hungrig familj femton minuter bort kan man aldrig baka för mycket bröd. Receptet härstammar från boken "Baka matbröd", fast jag har anpassat det efter mina önskemål och ändrat lite här och där
ade med torkad frukt och nötter är en riktig favorit här hemma. Igår bakade jag detta filmjölksbröd och tog det jag hade hemma, solroskärnor och russin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.