Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda medskinkaoch purjolök. Jag har många gånger tänkt att jag ska försöka göra en LCHF-variant av dessa tunnbrödsrullaroch idag blev det av
Enkel och snabblagad rätt som mättar rejält. Perfekt till skärgårdsutflykten som jag längtar till så innerligt just nu eller varför inte till en liten matsäck när man ska ut i skogen så här års och njuta av våren som är på väg
Blanda mjölsorterna med husk, bakpulver och salt och rör ned. Jag bredde en olivpasta (som jag köpte på Cypern) över botten, men det går också bra med någon pesto, eller olivröra av typ tapenade
Lägg en klick crème fraiche på skinkskivorna och toppa med en klyfta av frukten. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och torka i övre delen av ugnen ca 8 min. 8 skivor lufttorkad skinka
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Inlagd rödkåloch rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.