Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären ochrussinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Om du är nyfiken på fler recept på glutenfria bröd så hittar du flera av mina recept här. Tillsätt russin, tranbär och frön genom att vända ner dem i degen med en slev
Näringsrikt med mycket fibrer och stor andel proteinrika frön som mättar. Att nattjäsa glutenfritt bröd är inte lika lätt att lyckas med som med tex råg eller vetedeg
Amaranth är ännu ett av alla dessa supernyttiga små frön som har funnits länge i hälsokostaffärer och specialaffärer, men som nu börjar dyka upp också i vanliga livsmedelsbutiker
Blanda mjölsorterna med husk, bakpulver och salt och rör ned. Jag bredde en olivpasta (som jag köpte på Cypern) över botten, men det går också bra med någon pesto, eller olivröra av typ tapenade
Hursomhelst önskar jag er alla en finfin Nobeldag, antingen ni glammar med kungen och de "vittra" och svänger era lurviga i Blå Hallen, eller tar en stilla svängom hemma framför TV
Här är recept på Glutenfria frallor. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.