Ät dom som dom är eller servera med vaniljglass eller vaniljsås. Smaskigt goda blev dessa äppelrutor. Bred nu ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm
Det var ett tag sen jag bloggade och detta beror på att det underbara program som jag vanligtvis bloggar med har slutat att samarbeta med min gamla dator så därför måste jag nu blogga utifrån Blogger och dom har mycket att önska
För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med och efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppel och kanelbullar
Häll senap, vinäger och äppeljuice i en skål. Börja med dressingen. Smaka av dressingen med lite salt och peppar senare när den ska tillsättas till salladen
Men det var ju bara bra med några till. 2 dl mörk sirap1 dl russin150 gram fikon (klippta i bitar)2 dl hasselnötter1 liter filRör ihop så allt fördelas jämntSmörj 2 brödformar med smör och bröa dem med ca 1-2 dl sesamfrön
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta
Spritsa ut gröna granar med en stjärnformad tyll och vita snögubbar med en rund tyll. Fäst strössel på marängerna med hjälp av små klickar smält, vit choklad
Var noga med att inte få med något från gulan kvar med äggvitan. I en annan skål, vispa äggvitorna med en elvisp så att det blir vitt och fast i formen, nästan som maräng
Det är självklart bra för min kropp att inte äta en massa sockerstinna bakverk och godis, men eftersom jag tycker mycket om det kreativa med bakningen har jag periodvis saknat det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.