Här kommer en favorit i repris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Rödkål är en bra ingrediens ifall man är trött på att bara ha picklad rödlök. Rödkålen behåller dessutom sin krispighet, till skillnad från rödlöken som mjuknar lite i lagen
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Strimla rödkålen, förslagsvis med en osthyvel. Blanda morot, rödkål, paprika, lök och apelsin. 250 g strimlad färsk rödkål. 250 g strimlad färsk rödkål
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter
Sitter ni kanske och funderar på nån julig efterrätt. Ja, då kanske detta kan vara något. Klementiner som lagts i en julkryddad lag och som serveras med lättvispad mandelgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.