Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Jag berättade att han träffade en läkare vid psykiatrin för att kunna få läkarintyg för körkortstillstånd, och att läkaren efter en stunds samtal med sonen ansåg att han kunde ta bort diagnosen eftersom han inte längre uppfyllde kriterierna för ADD
Vispa ut mjölet i lite av mjölken så det blir klimpfritt, vispa i resten av mjölken, salt och ägg, vispa dock inte för mycket för då kan äggstanningen bli blåsig
Jag har bakat en hel del under juli och det resulterar i mitt längsta inlägg hittills. Hallonsorbet, jordgubbssallad och flädersabayonneI början av månaden gjorde jag en väldigt sommrig dessert på några av de sista jordgubbarna, hallon och årets flädersaft
Ja vad skall man säga när man sitter och titta ut över takåsarna, när luften är krispig och himlen är kristallklar samtidigt som hela lägen luktar stekt fisk
Det är en klassisk, italiensk efterrätt, och det finns en mängd olika varianter på den. Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Jag hade sett en tjusig marmorerad kaka framför mig, men tji fick jag när min choklad var lite för varm vid tillsättning och chokladsmeten därför blev tjockare och tyngre än den utan choklad
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Jag var sannerligen novis på området, och visste knappt hur en blogg fungerade
Nåja, det är inte alla som gillar att sörpla och slafsa och försöka pilla ut kräftstjärtar. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Söta Saker har den här månaden "Personligt" som tema, och vad kan passa mig bättre. Jag tar varje tillfälle i akt att nostalgitrippa och återuppleva min barndoms dofter och smaker
Själv går jag omkring i något slags saligt mormorsrus, och är allmänt virrig och otillräknelig. Och eftersom det är måndag får det bli vegetarisk sådan, som förbereddes igår - en riktigt god och smakrik ost- och spenatlasagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.