Förra veckan fick jag hem ett juligt kit från Hälsans Kök, med ingredienser till flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, eller som god decembervickning
Även dina nära och kära som inte tål eller äter gluten kan förlusta sig på denna godsak, dock är där socker i, men bara i marängen, så är man som jag och inte äter socker heller kan man i alla fall ta utav citronkräm, grädde och bär
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Häll ovanpå apelsinsmeten och fixa valfritt mönster med tandpetare eller pinne av något slag. Tryck ut smeten i en form, cirka 20 cm i diameter, och grädda i ugn i 5-10 min, beroende på om du vill ha din botten lite mjukare eller mer knaprig
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.