- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. När man bakar det som ligger i toppskiktet på favoritlistan, använder sig avfavoritingredienser, och även själva resultatet blir välgräddat och fint - då kan vi tala om recept värda att rekommendera
Placera en plåt eller baksten i mitten av ugnen och en oöm plåt på nedersta hyllan. Dag1. Mät upp det heta vattnet i en bunke och rör ner mjölet med en trägaffel
Nu har jag testat att baka surdegsbröd med hjälp av Kronjästs jästmix. Jag använde mig av ett av recepten som finns på jästpåsen och är nöjd med resultatet - ett gott och saftigt bröd med härlig yta
Låt jäsa övertäckt av plast i kylskåpet under natten. KvällSurdegsgrundenPumpapurén2 dl vatten3/4 msk salt1 tsk fänkålsfrö1 tsk anis1/2 tsk kardemummakärnor1/2 tsk kanel1/2 tsk muskotnöt riven/mald1/2 tsk ingefära mald1 msk lönnsirap2 dl skrädmjöl (rostat havre)1 dl rågmjöl9 dl vetemjöl/dinkelsikt/rågsikt1/2 dl linfrö1 dl pumpakärnorSpar en klick av surdegen och sätt i kylen till en annan gång
Det är svårt att utse en favorit eftersom olika bröd har olika egenskaper. [Annons]Surdegsbröd. Levainbröden hör till favoriterna och bland dessa skulle jag nog rekommendera det som bakas med lite jäst
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Grundreceptet till det här brödet hittade jag i Leilas kokbok, hon använde sig dock av en surdeg av råg och jag har bara en surdeg av vete men det gick faktiskt jättebra ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.