Hoppas ni inte stressar runt allt för mycket utan hinner njuta lite med familjen också. Provade Ernst Kirschteigers tips om att forma köttbullarna med hjälp av en sprits - GLÖM det tipset
Häromdagen gjorde jag ischoklad, en del av den spetsade jag med whisky. Jag håller på med det sista julstöket, saffranspannacotta, räkpaj och stuvad grönkål
Nåväl, när årets ischoklad skulle tillverkas idag var det helt klart denna nya kärlek jag kände för att blanda i, även om konfekten näppeligen kan kvala in som nyttig
Lägg i kokosoljan och låt smälta ihop. 47Ikväll skulle Anton göra ischoklad. Ca en halv burk kokosolja, ca 100 ml (vi hade en sån här burk). 47Ikväll skulle Anton göra ischoklad
Ischoklad på mjölkchoklad och kokosoljamed rostade hasselnötter och flingsalt. Ischokladen fick fin smak av kokosoljan Cocosa som jag hittade på Astrid och aporna i Malmö
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Häll upp i ischokladformar och ställ kallt. Receptet var med i Expressens LCHF-tidning november. Lägg tinade hallon i en kastrull och hetta upp dem till sylt konsistens, mixa med mixerstav
Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.