Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Ta lite olja på händerna och rulla små köttbullar och lägg dem sedan på ett smörpapper. Ta inte för många åt gången och skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg
Kryddig grönpeppar köttfärslimpa. 1 kg nötfärs3 msk kalvfond2 ägg1 stor gul lök (finhacka)1 msk tomatpuré1,5 msk sambal oelek0,5 burk grönpeppar i lagVitpeppar, svartpeppar, aromat (eller salt)Blanda alla ingredienserna i en stor bunke
Det är inte svårt att göra köttbullarna härligt saftiga. Med dessa enklas steg kommer du få garanterat goda och saftiga köttbullar, oavsett om du gör dem med eller utan ägg eller ströbröd
Kan tänka mig att alla har sitt egna sätt för hur köttbullarna till julbordet ska göras. I år tänkte jag att jag skulle konkurrera lite med farsans köttbullar och gjorde därför några stycken på mitt sätt
Här har det rullats köttbullar och kokats risgrynsgröt idag. Provade Ernst Kirschteigers tips om att forma köttbullarna med hjälp av en sprits - GLÖM det tipset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.