Så nu kan du slippa att fundera, här har du desserten till juldagen, annandagen eller nyårsafton. Receptet går enkelt att dubbla om du har bjudit in ett stort gäng
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Goda chokladpraliner till jul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart
Rör tills smeten är blank. I förrgår svängde jag ihop detta superenkla godis, tokfort gick det att göra (behöver dock stå över natten och stelna sen) och gott blev det
Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite
Vi har nämligen läst på flera bloggar att det lagas till Pulled Pork och att det är sååååå gott. Servera gärna med gräddfil eller crème fraiche, tortilliachips, grönsaker och guacuamole (recept på en sanslöst god guacamole hittar ni här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.