Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser). 1Cheesecake10 digestivekex 75 g smör 150 g vit choklad 300 g färskost 1 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker
-) Mörk choklad innehåller en hel del järn, så med nyponpulver eller någon annan C-vitaminkälla så blir detta väldigt bra godis för de som behöver få i sig extra järn
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Frukt och bär i massor, gratinerade med kokosmousse, vit chokladoch kokoschips. Här använde jag en vit chokladmed jordgubbar från fairtrademärket Divine
Saffranssnittar medchoklad. Gissar att ni liksom jag håller på att fixa och dona för full tills dopparadań, med Uppesittar-tv i bakrunden lägger jag nu sista handen på julgodis-och kakbaket
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bär och frön som är det nyttiga och jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Ett tips är att frysa chokladen innan den ska rivas, det finns två fördelar med det. Det var bra från början och behöver inte experimenteras med tycker jag
Det där med desserter är inte min bästa gren. Övriga familjen var lite mer kritiska, Alma tyckte att den smakade för mycket apelsin, Theo gillar inte sött och Leif kunde inte säga varför den inte var i hans smak men gillar apelsin ochchoklad så testa
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.