Här kommer lite tips på kalla och varma drycker med några av julens alla smaker. Riv skalet från apelsinerna (tvätta dem noga först) och koka upp skalet tillsammans med övriga ingredienser
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Om du vill ha en chokladswirl - spara en liten skvätt av smeten och blanda med kakao och mjölk. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
häll lite av smeten i en kopp med kallt vatten. GOD JUL. Jag kokade min kola i ca 45-50 min, koktiden kan variera mellan 15-30 minuter beroende på hur vid kastrull du har. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm (för 80. Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.