Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll tilljul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Griljera dina revbensspjäll i ugnen cirka 20 minuter, 175 grader. 1 dl olivolja. 1,5 tsk flingsalt. Revbensspjäll tilljul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Blanda samtliga ingredienser till smeten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Ser fram emot det. I förrgår svängde jag ihop detta superenkla godis, tokfort gick det att göra (behöver dock stå över natten och stelna sen) och gott blev det
De flesta av dessa godingar går att baka långt i förväg och bara ta fram när det ska fikas. a Advent är om fyra dagar, kan det vara skönt att ha en samlingrecept där man kan välja sina favoriter att baka
Koka snabbt upp grädde, vaniljpulver, socker och kanel i en kastrull. Om du inte ännu har klart på hurdan dessert du ska servera under julen så kan jag starkt rekommendera en krämig pannacotta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.