Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. Smaka avgrytan, salta och peppra ev. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar
Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr. Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket
Blanda mandelmassan med cognac (eller lite vatten om du inte vill eller tycker om cognac). Finns ju en uppsjö av olika goda sorter - men jag har mina favoriter
Garnera med cashewnötter eller jordnötter och koriander. Grytan blev oerhört god och "lagom" het. Skär vitkålen i tunna strimlor och stek i en gjutjärnspanna tillsammans med löken som finhackats
Skulle ni bli sugna på en härlig gryta, nu när det känns somhösten redan är här, i och med allt regn och blåst, såfår ni här ett recept som verkligen inte går av för hackor
Burgundisk gryta är helt enkelt en mörk köttgrytamed vin som smaksättare. Bryn köttet i stekpanna eller ännu hellre gjutjärnsgryta om du har en sådan ( annars köp en
Allt hälls i en gryta och här lägger du ner även shalottenlök och morätter och fyller på med vatten. Min petige man som är en bra hobby-kock åt med stor iver och blev tom sur över den lilla mängden mat, så gör gärna dubbel sats
Smaka avmed salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Servera med jasminris, chutney och pappadums (indiska friterade brödkakor) som finns på hyllan med Asiatiska varor
Jag hade ett paket med kycklingkorv i frysen som jag ville göra något fiffigt med så jag slängde dem i en gryta och fyllde på med en massa andra gottigheter
När jag publicerade receptet på Vintergrytan härom månaden fick jag frågan om jag hade något annat recept med jordnötssmör så här kommer en favorit som är god att servera till exempelvis ris, nudlar, matvete eller vad du känner att du vill ha till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.