I dag bjuder jag på rawfood chokladrutor med gojiär. Klipp dadlarna i små bitar och lägg ner i en bunke, häll även ner gojibär, kakao, olivolja och vatten
Dessutom har jag märkt hur skadligt det är för både mig själv och andra att benämna mat som nyttig vs onyttig och endast fokusera på kroppen och inte sinnet - därför har jag jobbat hårt med detta och har inte längre några "förbud" (jag vet, sjukt, jag hade det innan och det var farligt nära tvångsmässiga förbud a la ätstörningar)
( eko så långt det är möjligt). Det enkla är det goda och ännu godare tycker jag att det är när jag vet att det jag serverar mina nära och kära gör gott för kroppen
( Föredra ekologiskt så långt det är möjligt). Rödbeta är något jag fullkomligt älskar, den är snygg i färgen, renar kroppen, ger bra energi och är också god, vilket är ett stort plus
För de flesta som undviker gluten av hälsoskäl (som alltså inte har celiaki) går det bra att äta vanlig havre och det gör inget om den innehåller spår av gluten
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
(jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.