10,5 dl
kokosmjölBlanda jordnötssmör, fiber syrup (ex. Nicks) och kokosmjöl i en skål och blanda ordentligt.
1 Täck
skålen och kyl i 15-20 minuter.
1 Forma
smeten till jordnötssmörbollar, ca 1-2 msk per boll, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kyla i ytterligare 20-30 minuter tills de är något fasta.
1 Ta
ut ur kylen och njut! Du kan även ringla lite mörk choklad över bollarna om du vill göra dem extra lyxiga.
Knåda in saltet, lite i taget, mot slutet av knådningen. Kom ihåg att ta fram degen ett dygn innan bakning och mata den – om du inte bakar med den direkt
Stek i valfri olja tills det börjar lukta härligt, tillsätt då riset och resten avingredienserna och stek på hög värme tills allt har fått en härligt fin färg
Ingredienser. Recept och bilder är från denna blogg. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. 3 msk sirap
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Blanda alla ingredienser i en tallrik, salta och peppra måttligt. Passa då på att exempelvis göra en sås av den sky som köttbiten gav ifrån sig under ugnsbaket
Köp boken här… Receptet nedan från boken är till en lyxig favoritkaka. Använd kokosmjölk eller extra krämig kokosmjölk och häll av allt kokosvatten (den klara rinniga vätskan), använd bara det vita fasta, gräddiga av kokosmjölken
Jag hade även indikationer av en följer på facebook att mängden vätska nog var för liten i förra årets recept så den totala mängden vätska är mer i årets – mycket lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.