Jordgubbstiramisu med Amarettolikör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Savoiardikex 12 st1 äggvita (ekologiska) [ca 34 g] 30 g strösocker (ekologiskt) [2,25 msk] 1 äggula (ekologiska) [17 g] 20 g strösocker (ekologiskt) [1,5 msk] 35 g vetemjöl (ekologiskt) [0,6 dl] 1 g salt [1,25 krm] florsocker (till topping)
  • 1 Jordgubbssylt75 g jordgubbar (ekologiska) 35 g strösocker (ekologiskt) [2,6 msk] 15 g citronsaft, färskpressad (ekologisk) [1 msk] 90 g jordgubbar, tärnade (ekologiska)
  • 1 Amarettolag0,25 vaniljstång (ekologisk) 14 g strösocker (ekologiskt) [1 msk] 0,33 citron, rivet skal (ekologisk) 60 g vatten [0,6 dl] 35 g amarettolikör [2,5 msk]
  • 1 Mascarponekräm5 äggulor (ekologiska) [85-90 g] 115 g strösocker (ekologiskt) [1,3 dl] 50 g mjölk (ekologisk) [0,5 dl] 0,33 citron, rivet skal (ekologisk) 0,25 vaniljstång (ekologisk) 50-70 g amarettolikör [0,5-0,7 dl] 500 g mascarpone [5 dl]
  • 1 Servering50-100 g färska jordgubbar rödbetspulver, valfritt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.