Jordgubbstarte med vit chokladganache
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 knappt 3 dl vetemjöl
  • 14 msk grädde
  • 1 strösocker, till utbakning
  • 14 dl vispgrädde
  • 11 vaniljstång
  • 12 tsk citronskal, rivet
  • 1200 g vit choklad
  • 12-3 l jordgubbar, skivade
  • 1 Deg200 g smör knappt 3 dl vetemjöl 4 msk grädde strösocker, till utbakning
  • 1 Chokladganache4 dl vispgrädde 1 vaniljstång 2 tsk citronskal, rivet 200 g vit choklad
  • 1 Topping2-3 l jordgubbar, skivadeBotten
  • Hacka ihop smör och mjölet. Tillsätt grädde och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen vila i kylen tills den blir fast och lätt. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek i rikligt med strösocker på bordet så det kavlas in lite i degen. Kavla ut degen till en större rektangel ca 25 x 35 cm på ett bakplåtspapper och lägg den på en plåt. Grädda i 180 grader i ca 10-15 minuter tills den fått fin färg och ser spröd ut. Chokladganache
  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vispgrädden i en kastrull tillsammans med vaniljstång, frön och rivet citronskal. Grovhacka chokladen och lägg ner i en bunke. Häll över den varma grädden och chokladen smälta i grädden. Täck ytan med plastfolie och låt stå i kylen tills den blivit kall. Vispa ganachen till mousse lätt med en elvisp tills den blir fluffig och krämig. Servering
  • Bred ut chokladganache på den bakade degen och dekorera med skivade jordgubbar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.