Tweet Pin It Skriv utImorgon är det midsommarafton och får många väntas det nog ett rätt intensivt firande, själva ska vi ta det rätt lugnt och äta god mat och bara ha det bra med vänner och familj
Tarte aux fraises får bli jordgubbstarte på svenska i brist på bättre översättning. Tarte på franska har inget med tårta och göra, annat än att jag gärna serverar en tarte i stället för tårta på födelsedagar
Ca 10 bitar. Vi ger här recept på hemlagad vaniljkräm med äkta vanilj i, givetvis går det att använda pulvervarianten eller något annat snabbare alternativ istället, men det är mödan värt att satsa på den hemlagade varianten
Varför är det alltid så att när jag sätter mig ner vid böckerna för att plugga inför en tenta så dyker det upp en massa nya ideer i mitt huvud om underbara bakelser som bara måste bakas med desamma
Igår svängde jag förbi Kattesund för att köpa mig lite jordgubbar till min senaste skapelse (en Earl Grey- och jordgubbstarte, mums, recept kommer imorgon) och upptäckte till min lycka att jordgubbarna som tidigare i veckan kostat 35 kr/kg nu kostade 25 kr/kg, jippi
Jamenvisst så är det. Trattorian fyller tre år och det är ju egentligen helt galet. Tre år av lagande, fotande, kommenterande och en väldigt massa ätande
Det här är vår favorittårta här hemma. Jag brukar göra bottnar genom att använda detta recept. Jag gräddar i en vanlig rund springform(22cm) i ca 25-30minuter
Det här är den klassiska franska pajdegen i den tappning jag efter idoga experiment i mitt kök kommit fram till ger den bästa och godaste pajdegen till en hel del efterrättspajer
Jordgubbstarte med citron- och vaniljcrèmeUnder sommaren, när jordgubbarna och bären är som allra bäst, njuter vi dem kanske helst så naturella som möjligt
Tårtan går utmärkt att förbereda fram till garneringen dagen före festen. Mördegen. 1. Blanda först socker och smör smidigt, tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda samman försiktigt, låt vila, helst över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.