Jordgubbstårta med limemarinerade jordgubbar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1170 g strösocker (2 dl)
  • 160 g vetemjöl (1 dl)
  • 180 g potatismjöl (1 dl)
  • 15 g bakpulver (1 tsk)
  • 10,5 citron, zesten (rasp)
  • 1 smör och ströbröd till formen
  • 160 g äggula (4)
  • 185 g socker (1 dl)
  • 125 g maizena (0,5 dl)
  • 10,5 vaniljstång
  • 1250 g mjölk (2,5 dl)
  • 120 g smör (osaltat)
  • 1 frysta jordgubbar
  • 1 strösocker
  • 1 vatten
  • 1 lime
  • 10,5 dl jordgubbsylt
  • 1 färska jordgubbar
  • 1600 g vispad grädde (6 dl)
  • 1 Tårtbotten4 ägg 170 g strösocker (2 dl) 60 g vetemjöl (1 dl) 80 g potatismjöl (1 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 0,5 citron, zesten (rasp) smör och ströbröd till formen
  • 1 Vaniljkräm60 g äggula (4) 85 g socker (1 dl) 25 g maizena (0,5 dl) 0,5 vaniljstång 250 g mjölk (2,5 dl) 20 g smör (osaltat)
  • 1 Dränkning frysta jordgubbar strösocker vatten lime
  • 1 Garnering och fyllning0,5 dl jordgubbsylt färska jordgubbar 600 g vispad grädde (6 dl)Tårtbotten
  • Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund form cirka 24 cm i diameter med löstagbar kant.
  • Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vit och pösigt med en elvisp. Sikta i lite i taget av mjöl blandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet, blanda i raspet från en citron. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov. Ta ut ur ugnen och låt botten kallna. Skär botten i 3 delar. Vaniljkräm
  • Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstång och skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken. Koka upp mjölk och vaniljstång i en tjockbottnad kastrull.
  • Vispa ner den varma mjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 3 minuter medans du rör.
  • Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätt smöret, rör om tills smöret har smällt, plocka ur vaniljstången, plasta och låt svalna i kylen. Dränkning
  • Koka upp jordgbbar, strösocker, vatten och limesaft, sila av jordgubbsköttet och låt svalna Montering
  • Dela botten i 3 delar
  • Botten 1, jordgubbsylt och ett tunt lager vipsad grädde
  • Botten 2, dränkning och vaniljkräm
  • Den vaniljkräm som blir över blandar du ner i den vispade grädden. Botten 3, Stryk upp tårtan med vispad vaniljgrädde och dekorera med färska jordgubbar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.