Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad meditalienskmaräng. Spritsa eller bred marängen över tårtan och bränn av den med en brännare
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett skum. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
Rör samman mandelmassan med rivet apelsinskal och ägg, gärna med elvisp, till en jämn smet. Blanda samman mjöl och bakpulver, och arbeta in det i smeten tillsammans med apelsinsaften
Istället vaknade jag upp och monterade ihop min jordgubbstårta till frulle. När marängen är klar och har fått svalna så toppa med krämen och sedan med färska, uppskurna jordgubbar
Ta en bunke av rostfrittstål och vispa äggvitan med citronsaften till ett hårt skum. Där var italienskamaränger en del av rätten och jag lovade att det receptet skulle komma upp här på bloggen en annan dag
När jag gör tårtor så brukar jag oftast spackla mina tårtor med fransk maräng smörkräm (recept här). Nu är det dax för Ramadan men jag har inte slutat med bakningen för det
Bränn av marängenmed en brännare. Vispa under tiden äggvitor på medelhög hastighet. Italienskmaräng är gott att ha till mycket - till pajer, glassbomber, desserter och andra bakverk
I dag bjuder vi er på en helt fantastisk frusen jordgubbmoussestårta med söta smarrigheter i som i alla fall fick Mårtenssons att utbrista i både ohh och lala
Maränger (köpta går bra med). Vad gäller marängerna så har jag äggvitor över då och då så jag slänger alltid ihop maränger och förvarar i en lufttät burk
Bränn sedan av marängen lite med en brüleebrännare. Citronpajer finns det massvis med olika recept på. Bränn sedan av marängen lite med en brüleebrännare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.