Jordgubbstårta med citron cream cheese
Milda.se
Milda.se

Jordgubbstårta med citron cream cheese

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 1 msk vetemjöl
  • till formen
  • 225 g Milda mat- och bakmargarin
  • 25 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 dl Lemon curd
  • 1 citron (gärna ekologisk)
  • 1 pkt Milda mat & visp
  • 2 liter färska jordgubbar
  • noppade

Beskrivning

    Tårtbottnen: Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm).

    Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.

    Sikta ner mjöl, salt och bakpulver i smeten, blanda försiktigt. Häll ner smeten i formen, grädda näst längst ner i ugnen ca 35-40 minuter. Tag ut kakan och låt svalna.

    Fyllning: Tvätta citronen noggrannt under vatten. Finriv därefter skalet från citronen och lägg i en skål, pressa därefter i saften från halva citronen. Tillsätt därefter färskosten och lemon curd i skålen och blanda till en slät crème.

    Vispa kylskåpskall Milda mat & visp luftig.

    Dela tårtbotten i två delar och bre över citronfyllningen i ett jämnt lager över tårtbottnen. Fördela hälften av jordgubbarna (gärna skivade) ovanpå citronfyllningen.

    Lägg den andra tårtbottnen över och täck hela kakan vispen. Garnera med resten av de färska jordgubbarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.