Men tänk efter och studera en blomma i detalj, vilken härlig färg som ger en försmak av sommaren. Koka upp saftmoset med sockret, tillsätt vaniljessens och häll upp på väl rengjorda burkar och förslut dem med en gång
Förra året kom Js syster med en burk underart god tomatchutney gjord på hemodlade tomater, äkta lyx. Vi har inte någon tomatodling att tala om, en och annan liten tomat som blivit lite röd kan man hitta på plantan emellanåt
även om jag gjorde en stor miss på den ena. Tips är att lägga lite sylt/marmelad på ett litet fat och ställ i kyl eller frys en stund så det kallnar, för att se hur konsistensen den blir
En mysig aktivitet att hålla på med dessa regniga sommardagar är att göra inläggningar. I en burk eller karaff, varva grönsak med smaksättare och häll sedan på lagen
Låt svalna och fördela dem i burkarna. Tryck ut blandningen i 6 portionsstora glasburkar. Finfördela kexen, dela de i mindre bitar och kanel i matberedare monterad med en kniv
Förra veckan var vi ett par tjejer som var ute på äventyr och hade en liten picknick med oss. Mitt bidrag blev några cupcakes och små burkar med cheesecake
De kommer allihopa påburk och kommer garanterat göra succé hos mottagaren. Nästa klapp baseras på en ingrediens som av outgrundlig anledning inte har varit på besök här innan
Igår kom sommaren åter, det där man pratar om som högsommarvärme i alla fall. Vi tillbringade dagen på en nästan vindstilla sjö tillsammans med mina föräldrar och klev innanför dörren hemma först efter sju
Det fanns både surdeg på vete och på råg och igår testades ett bröd på vetesurdegen. En kollega hade tipsat mig om surdegen som nu finns att köpa och sagt och gjort blev det en burk med färdig surdeg när jag var och handlade
I sommarvärme. På balkongen givetvis. Tonfiskbiffar2 burkar tonfisk i vatten2 salladslökar1 liten rödlökskal och saft av 1/2 lime2 tsk chipotlepasta, starkmassor av färska kryddor2 ägg1 msk vetemjölsaltpepparGör så härHäll av vattnet från tonfisken och blanda med lök, lime och övriga kryddor. 2 burkar tonfisk i vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.