Och systerdottern åt två bitar, då vet man det är bra saker Funkar så klart med andra bär och annan sylt, mandelmjöl kan bytas mot finmalda hasselnötter
Jag mal därefter mandeln i omgångar antingen med florsocker eller potatismjöl. Mandelmaränger är godare än vanliga maränger som jag tycker blir för söta
Låt frukten rinna av och lägg den sedan på ett eldfast fat med skålen" upp. En tunn skiva sockerkaka eller rulltårta som botten, speciellt om frukten skall fyllas med glass, som annars lätt smälter för mycket
Blanda med mjölken. Garnera med glassen 1 1/2 dl mjölk. Mosa bären. Vispa kraftigt. Häll upp i glas. 1 dl färska eller djupfrysta jordgubbar eller 1/2 dl jordgubbssylt
Mandelmarängermed vit chokladfyllning eller grön menar jag. Hittar detta med malen mandel i. Då vispas strösockret ner i massan tillsammans med de malda mandlarna
En tårta med riktig sommarsmak. Du behöver till mandelmarängbotten. ½ vaniljstång som du låter koka med rabarberkompotten och sedan skrapar ur fröna ur eller en knivsudd korn ur burk med vaniljfrön – finns numera att köpa i de flesta affärer, glädjande nog
Så när Söta Saker har Sommar som tema för maj får mitt bidrag bli den här sommarsmakande efterrätten med rabarber och jordgubbar, och med täcke av mandelmaräng och vit choklad
Årets midsommartårta medmandelmaräng, lemon curd, grädde och färska bär. Var med och tävla du också. Vänd med en slickepott ner mandelmjölsblandningen, citronskal och
Mixa jordgubbar och melonbitar i en blender (man kan ta ut jordgubbarna så de är tinat något innan man mixar) tillsammans med lite sockerlag (efter smak) och färskpressad limefrukt
en mandelmarängbotten, därpå en kaffetryffel, och slutligen en kolakaramellkräm med hasselnöt, som alldeles lagom seg omslöt kaffetryffeln - både smakmässigt, med sin sötma i kontrast till kaffets beska, men också texturmässigt, till den fastare tryffeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.