Det blev en jordgubbspajmedkokostäcke. Min mamma kom hit med en förpackning svenska jordgubbar och det riktigt kliade i fingrarna för att jag ville baka något smarrigt med dessa (jag fick slåss med Vincent som också gillar jordgubbar, hehe)
Dessa smaker passar ju utmärkt ihop och med en knaprig smuldeg blev det SÅ gott. Smuldegen är dock lite ”pimpad” den här gången, jag tillsatte hackad vit choklad (använde Lindt´s vita choklad med torkade jordgubbar) och det gav ytterligare en smak till det hela
Idag fick det bli en enkel jordgubbspajmed smuldeg, men i bland är det enkla det godaste eller hur. Blanda med potatismjölet och fördela bären i formen
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
Vispa 2 ägg tillsammans med 2 dl strösocker. Blanda 2 1/4 dl vetemjöl med 1/2 tsk bakpulver och rör ner det i äggblandningen. Servera med vaniljvisp, grädde eller glass 2 ägg till
Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Låt svälla 15 minuter. Häll upp på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och tryck/ kavla ut tunt och jämt
1 dl tomatsås med basilikasmak. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper på och grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills de har blivit gyllene och smördegen ser färdig ut. 1 dl tomatsås med basilikasmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.