Jordgubbslassi med granola och chokladscones
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jordgubbslassi (2 glas)250 g jordgubbar (frysta eller färska) 4-5 dl yoghurt 2 krm vaniljpulver 2 tsk malen kardemumma 1 tsk malen ingefära 2-3 msk strösocker, eller honung
  • 1 Jordgubbsgranola (ca 8 dl)300 g havregryn 1,5 dl koncentrerad äppeljuice (eller päronjuice) 3 msk rapsolja 0,5 tsk salt 2 dl blandade nötter, rostade och hackade (t ex cashew-, hassel-, pekan- och valnötter) 5-6 dadlar, hackade (eller aprikoser) 1,5-2 dl frystorkade jordgubbar 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 1 Chokladscones (8-12 stycken)7,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 0,5 dl rörsocker 125 g smör, kallt 1 ägg 2 dl mjölk 100 g mörk choklad, grovt hackad ägg, till pensling rörsocker, till pensling

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.