Toppa med ett lager vispad grädde och dekorera med färska bär vid servering. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt socker och ättikssprit och vänd ner rice krispies
På bilden ovan har jag använt receptet på marängbottnar, blandat hallonsaft från silade hallon tillsammans med vispad grädde och penslat på smält choklad på vissa bottnar
Marängbottenmed citronkräm och färska jordgubbar, lite man tager vad man haver hemma. Och en promenad har jag hunnit med också, med finfint sällskap ute i vårsolen
) Här är ett recept på marängbottnar, vad ni sen fyller dem med, får ni själva välja. Man vispar den i en aluminiumskål över en kastrull med sjudande vatten, så kallad vattenbad
Till exempel kan man använda sig av en köpt marängbotten, och hinner man inte med att göra två olika glasslager kan man satsa på att istället göra dubbel sats av det ena
Börja med att göra marängbottnarna. Börja då med att dela äggvitan från gulan. Lägg gärna marängbottnarna med undersidan uppåt för då suger dem åt sig vätskan bättre vilket håller ihop tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.